donderdag 3 april 2014

Van alles en nog wat

Vanmorgen hebben de pups een chip gehad van de Raad van Beheer. Daarna ben ik ruim een half uur bezig geweest om de pups te registreren in de databank, maar dat mislukt steeds. Toen maar contact opgenomen met de Raad van Beheer, de helpdesk belt mij in de loop van de middag terug.
Gisteren bezig geweest om alle koopcontracten in orde te maken. Bij 3 reutjes zijn de balletjes nog niet goed ingedaald. Daar is niets mis mee, de pups zijn nog wel erg jong (6 weken) en de kans is groot dat dit gewoon nog gebeurt, ze hebben de tijd tot 4 a 5 maanden oud, maar toch, het koopcontract maar aangepast. Als een reu gecastreerd moet worden en de balletjes zijn niet ingedaald, wordt het een grotere operatie. De reu zelf heeft er geen last van en groeit normaal uit tot reu. Vroeger zeiden ze dat de reu verhoogde kans heeft op kanker maar dat wordt nu door de dierenartsen en door de Universiteit in Utrecht tegen gesproken. Hun advies nu is, niets aan doen gewoon laten zitten. Alleen zal je met zo'n reutje, als niet alle twee de balletjes indalen, nooit mee kunnen doen met een show.
Bij mijn vorige nest waren bij de reutjes ook de balletjes niet ingedaald met 6 weken. Later wel , bij een reutje zijn ze nooit ingedaald.
Gisteren en vandaag zijn we met de pups op straat geweest, gewoon hier voor de deur. Fietsen en auto's kijken, vreemde mensen tegenkomen en de straatputten waren zeer interessant. Voor de rest keken ze ijverig in het rond en volgden ons aan de voet. Als wij een stap opzij deden, deden zij dat ook.
Verder zitten ze met dit mooie weer heel veel buiten in de tuin en sinds een paar nachten wordt er 's nachts lekker doorgeslapen. We nemen Tosca mee naar boven want als ze 's nachts Tosca zien, beginnen ze met z'n allen te joelen.
Het zijn lekkere knagers en nu krijgen ze iedere dag een klein kauwstaafje of -plakje ofeen  pensstaafje en dat vinden ze prachtig. Ze eten allemaal nog zeer goed en ze blijven ook steeds beter bij hun eigen bakje tot die leeg is. Tijdens het eten gaat een pup met z'n etensbakje de bench in, twee in de ren en twee in de keuken, wie waar staat, wisselt iedere keer.
Op hun manier beginnen ze al zindelijk te worden. De poep ruimen we zoveel mogelijk gelijk op om te voorkomen dat het poepvreters worden  De bak met houtkorrels wordt goed gebruikt, maar 's nachts als er niemand kijkt poepen ze overal en de puppyren is 's morgens vroeg een grote bende.
Maar wat ontwikkelen ze zich snel en wat is het leuk om op een afstandje toe te kijken hoe ze met elkaar en met hun omgeving bezig zijn. Om daarna met z'n allen in de kattenvervoersmand in slaap te vallen.
Je gelooft het waarschijnlijk niet maar ze lagen er echt met z'n allen in.
Ook het knuffelen met ons en met de visite vinden ze nog steeds gezellig en stortte zich er dan vol overgaven op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten