woensdag 12 maart 2014

een roerige dag

Afgelopen dagen de puppykopers op visite gehad om naar de pups te kijken en te knuffelen. Je merkt goed dat de pups al gewend zijn aan vreemde handen (en luchtjes) want ze lagen er ontspannen bij tijdens het knuffelen. Voor Tosca is het ook geen probleem zolang het bezoek maar niet meteen de kraamkamer in duikt als hij of zij binnenkomen.
Vanmorgen vroeg waren de pups druk aan het spelen en hadden duidelijk honger.
Na de wandeling met Tos aan het IJselmeer
 Pups gewogen en tot onze grote schrik zagen we dat er twee waren afgevallen, haast één ons. Ook hadden we die ochtend al gezien dat er enkele pups waren met hele dunnen poep. Toen hebben we een pup getemperatuurd en dat was goed. Pups deden grote plassen en waren niet uitgedroogd.Toen de dierenarts maar gebeld. Zij adviseerde ons om geen puppymelk meer te geven, want waarschijnlijk is dat de oorzaak. De pups krijgen nu brokjes heel of geweekt, in water, en vlees totaal 4 maaltijden per dag en dan moet het snel over zijn.
En de pups waren leuk aan het spelen. Toch nog maar een keertje wegen want ik kon mij nauwelijks voorstellen dat de pups zoveel afgevallen waren. Ze waren niet afgevallen maar gelijk in gewicht gebleven en de tweede 20 gram aangekomen. Weegschaal aan de kant gezet en vanmiddag ga ik bij Wilna (mijn steun en toeverlaat bij puppyperikelen) een echte weegschaal halen.
Vanmorgen ook de werpkist weggehaald. Nu hebben Tos en de pups weer alle ruimte.

Om lekker in een hoekje te kunnen slapen.

Vanmiddag de puppyweegschaal bij Wilna opgehaald en alle pups weer gewogen.
Sinni ging slapende op de weegschaal en sliep lekker door.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten